Een prachtige, betoverende dag in de Efteling!

Niet van toepassing

Ruim 75 Leergeld gezinnen uit Assen, Tynaarlo en AA & Hunze beleven een prachtige, betoverende dag in de Efteling.

Zaterdag 16 maart hebben ruim 75 leergeld gezinnen vanuit de gemeentes Assen, Aa & Hunze en Tynaarlo van een “onbezorgd dagje uit” in de Efteling kunnen genieten. Dit uitje was mogelijk doordat de Efteling en de landelijke stichting Leergeld een samenwerking zijn aangegaan om het ook voor gezinnen die het financieel niet zo makkelijk hebben, een onbezorgde dag genieten in het park mogelijk te maken. De Efteling maakt dit mogelijk door 5 jaar lang 80.000 kaartjes per jaar te doneren aan onze landelijke stichting.

Vanwege de afstand vanuit het Noorden richting de Efteling waren er bij wijze van proef door de Efteling zelfs bussen ter beschikking gesteld waardoor we als Stichting Leergeld Noord Drenthe de gezinnen, naast een entreekaartje, ook de bijbehorende busreis konden aanbieden.

Om 7 uur zaterdagochtend stonden de gezinnen op de afgesproken opstappunten in Assen, Eelde, Zuidlaren en Gieten om in één van de 4 bussen richting de Efteling te gaan. En na een onvergetelijke dag in het betoverende park kwamen we zo rond 8 uur in de avond moe maar vol met nieuwe ervaringen en herinneringen weer aan bij de opstapplaatsen.

Als klap op de vuurpijl stelden de Stichting Kiwanis en de Lionsclub Assen Drentsche Aa ook nog eens voor alle deelnemers (ouders / begeleiders en kinderen) lunchkaarten ter beschikking waardoor het echt een all inclusive uitje werd.